Acupuncturist Anna van der Vlies in Zutphen

Ik vind het erg mooi dat ik met acupunctuur nog steeds goede resultaten kan behalen zonder vervelende bijwerkingen. Het fijne van acupunctuur is dat er snel beweging komt in je natuurlijke herstelproces. Zodat je klachten snel verminderen of zelfs verdwijnen.

Jouw herstel
Aan de basis van mijn acupunctuur behandelingen staat dat jouw lichaam en energie een geheel is. En dat de oplossing voor een klacht of voor een bepaalde ziekte in de mens zelf aanwezig is. Mijn benadering is met name vanuit mijn kennis, ervaring, gevoel, intuïtie en observatievermogen. Ik vind het heerlijk om mijn bijdrage te kunnen leveren aan jouw herstel en balans.

Ik loste een groot deel van mijn eigen klachten op door een aantal eenvoudige wijzigingen in mijn dieet. Ik leerde met vallen en opstaan en werd in de loop der jaren mijn eigen specialist. Daarbij had ik het geluk heel goede leermeesters te ontmoeten. Mijn werkzaamheden verschoven van praktisch naar therapeutisch.

Praktische adviezen
Gelukkig is er tegenwoordig veel meer aandacht vanuit de medische wereld voor de goed meetbare resultaten die het aanpassen van voeding en leefstijl hebben op je gezondheid. De oplossing is voor iedereen anders, maar ik kan je leren je eigen specialist in jouw gezondheid te worden. En doordat ik vele jaren als kok heb gewerkt, geef ik praktische adviezen waarmee je thuis meteen aan de slag kunt. Ik volg de snelle ontwikkelingen op het gebied van dieet wel, maar omdat ik uitga van de wijsheid van de Chinese geneeskunde, ontstaat er bij mij geen verwarring door de tegenstrijdige informatie die vaak gegeven wordt.

Opleiding en docent
Naast de driejarige opleiding tot acupuncturist die ik voltooide bij Shenzhou in Amsterdam en een opleiding Medische basiskennis op HBO niveau, volg ik nog steeds met regelmaat bijscholingen.

Aan de acupunctuurschool in Antwerpen, het ICZO Opleidingsinstituut voor (para)medische professionals in België, ben ik docent Chinese voedingsleer.

Maak een afspraak
Heb je vragen voor mij? Of wil je weten of ik je kan helpen? Bel voor een afspraak of gebruik het contactformulier. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn acupunctuurpraktijk in Zutphen.