Veelgestelde vragen over acupunctuur

Hieronder vind je antwoorden op vragen die vaak gesteld worden door mijn cliënten. Als je vraag er niet tussen staat, stel mij dan je vraag. Want ik beantwoord graag je vraag. Het maakt mij dan ook niet uit waar je mee zit, er bestaan geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 80% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan.

Wat voel ik van de kleine naaldjes?
In principe voel je bijna niets van de naaldenprikjes. De naaldjes zijn namelijk erg dun en worden enkel op het oppervlak van je huid ingebracht. Over het algemeen geven mijn cliënten aan dat acupunctuur zeer meevalt en dat het absoluut geen pijn doet.

Hoe maak ik bij jou een afspraak?
Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Dat kan je zowel per e-mail doen als telefonisch. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht, in sommige gevallen zelfs binnen een week. Maak vandaag nog een afspraak.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt mij bellen voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor behandeling kom?
Kom niet met een lege maag en zorg dat je iets kleins hebt gegeten. Acupunctuur op een compleet lege maag kan ik dan ook niet aanraden. Vertrek op tijd zodat je ontspannen aan komt. Draag voor de behandeling kleding die prettig zit en ruim valt. Afhankelijk van de klacht worden er ook punten op de rug behandeld.

Hoe weet ik of ik een goede acupuncturist heb gevonden?
Daar kun je achter komen door te bekijk of de acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging. Zij stellen namelijk kwaliteitseisen aan de leden.

Hoe zit het met vergoedingen?
Als je aanvullend verzekerd bent dan worden de behandelingen van een acupuncturist meestal vergoed. Lees meer over mijn tarieven.

Maak een afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!